16:54 17.04.2018

В "Опоблоці" не підтримують ідеї політиків створити в Україні єдину помісну православну церкву

2 хв читати

 Співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко вважає, що ініціатива створення в Україні єдиної помісної православної церкви є спробою втручання політиків у церковне життя, "Опоблок" проти таких кроків.

"Я вважаю, що Церква сама має приймати рішення і віряни самі мають обирати, до якої церкви вони ходять... Держава не повинна втручатися в ці речі", - сказав Ю.Бойко журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

Він зазначив, що фракція "Опозиційний блок" "визначатиметься" із цим питанням. "Але ми сьогодні бачимо, що триває спроба політичних діячів втрутитися в церковні речі. Це дуже небезпечно, і ми це не підтримуємо", - підсумував політик.

Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко заявив про намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом видати томос щодо єдиної помісної православної церкви в Україні та закликав Верховну Раду підтримати його.

"Я, як президент, прийняв рішення звернутися до Вселенського патріарха, до його святості (Варфоломія - ІФ) з проханням про надання томосу Української незалежної, точніше, помісної автокефальної церкви", - заявив П.Порошенко на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради.

Глава держави закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу: "Просив би вас, шановні колеги, тому що є речі, які точно всіх нас об'єднують, (...) щоб парламент підтримав це звернення і зробив це якомога швидше".

За його словами, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради, звернення президента і звернення церковних ієрархів, цей заклик буде передано Вселенському патріарху. "Для того, щоб це було найближчим часом на Соборі в Синоді розглянуто, і прийнято відповідне рішення. Сподіваємося, що це рішення може бути прийнято до (святкування - ІФ) 1030-річчя хрещення України-Русі", - висловив сподівання П.Порошенко.

Глава фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов повідомив, що Верховна Рада в четвер, 19 квітня, розгляне звернення до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА