20:43 17.04.2018

Законопроект про статус заручників буде доопрацьовано з урахуванням зауважень громадських організацій та родичів

2 хв читати

Законопроект, який стосується статусу політв'язнів і заручників, найближчим часом буде доопрацьовано з урахуванням зауважень громадських організацій та родичів заручників, повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактній групі Донбасом Ірина Геращенко.

"Я зроблю все, від мене залежить, щоб на цій сесії було нарешті ухвалено закон про підтримку зниклих і їхніх сімей. Також обговорили всі зареєстровані в ВР законопроекти, що стосуються врегулювання статусу політв'язнів і заручників, до всіх є серйозні зауваження громадських організацій і сімей, домовилися найближчим часом доопрацювати більш актуальний і не популістський варіант", - написала І.Геращенко на сторінці в Фейсбуці за підсумками зустрічі з омбудсменом Людмилою Денисовою, сім'ями заручників і зниклих без вести.

Вона також висловила готовність звернутися до колег в парламенті із закликом відкликати зареєстровані законопроекти про статус заручників і політв'язнів і внести "спільний, об'єднаний, підтриманий" громадськими організаціями.

Крім того, І.Геращенко поінформувала присутніх про роботу гуманітарної підгрупи ТКГ, зокрема, знову підтвердила готовність української сторони передати РФ 23 росіян, засуджених за злочини проти суверенітету України, з тим, щоб звільнити політв'язнів Кремля, що містяться в російських в'язницях.

"Також ми прагнемо провести черговий етап звільнення заручників з окупованих територій. Найбільш проблемним є пошук зниклих без вести, тут у нас немає ніякого прогресу, МКЧХ не допущено до цієї місії на окупованих територіях", - повідомила перший віце-спікер.

За її словами, на цій зустрічі домовилися активізувати співпрацю з офісом омбудсмена і відповідним департаментом Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України в питаннях захисту сімей.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, яка також була присутня на зустрічі, заявила, що проект закону про статус військовополонених "домовилися розробити разом в найближчі кілька тижнів".

"Також будемо робити єдиний узгоджений з Верховною Радою реєстр заручників і полонених. Переконана, такий реєстр дасть можливість більш продуктивно і дієво працювати над звільненням наших громадян", - написала Л.Денисова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА