21:02 17.04.2018

Зовнішньополітичне відомство Євросоюзу повторило європейським депутатам тези Ради ЄС від 16 квітня про відносини з РФ

2 хв читати
Зовнішньополітичне відомство Євросоюзу повторило європейським депутатам тези Ради ЄС від 16 квітня про відносини з РФ

Член Єврокомісії з гуманітарних питань Христос Стіліанідес, виступаючи у вівторок в Європарламенті в Страсбурзі в дебатах про відносини з РФ замість оголошеної в цьому пункті голови дипломатії ЄС Федерики Могеріні, фактично, повторив зроблену нею напередодні в Люксембурзі заяву за підсумком засідання Ради у закордонних справах.

"Рада із закордонних справ підтвердила єдність Європейського союзу в його глобальному підході до Росії. Йдеться про принципи прагматичного підходу, який враховує наші інтереси і, звісно, наші права", - сказав єврокомісар.

Він повторив слова Ф.Могеріні про роль російської сторони в Україні та Сирії, звинувачення РФ в дезінформації, у втручанні в вибори західних країн, у зловмисній діяльності в Інтернеті.

"Простір для громадянського суспільства в Росії скоротився, і повага прав людини і правової держави - в жалюгідному стані", - зазначив Х.Стіліанідес.

"Водночас Росія - наша сусідка. Це міжнародний актор, з яким ми вели діалог, зокрема, як з постійним членом Ради Безпеки ООН. Учора Рада ЄС із закордонних справ підтвердив, що п'ять керівних принципів, узгоджені два роки тому, продовжують залишатися найбільш врівноваженими, найбільш динамічними і найбільш ефективними рамками наших відносин з Росією", - продовжив член Єврокомісії.

Далі він, як напередодні і Ф.Могеріні, почав методично викладати європейським депутатам добре відомі в інститутах ЄС "п'ять принципів" відносин з Росією. "Ми просимо Європейський парламент продовжувати підтримувати ці різні напрямки європейської діяльності щодо Росії", - сказав єврокомісар, назвавши "п'ять принципів" ЄС "сильним сигналом на адресу Росії".

"Але це також сильний сигнал нашим громадянам, який показує, що Європейський союз готовий захищати свої переконання і свої інтереси", - уклав Х.Стіліанідес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА