14:25 18.04.2018

США очікують від ВР голосування щодо складу ЦВК України

2 хв читати
США очікують від ВР голосування щодо складу ЦВК України

Посольство США в Україні очікує голосування у Верховній Раді з питання призначення членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) і нагадує про необхідність наявності в оновленій комісії представників усіх парламентських фракцій.

"Очікуємо голосування у Верховній Раді щодо нової ЦВК. Важливо, щоб у новій комісії були представлені всі парламентські фракції, забезпечуючи прозорість і довіру до майбутніх виборів", - йдеться в повідомленні посольства, розміщеному в офіційному акаунті в соцмережі Twitter у середу.

Як повідомлялося, раніше голова парламенту Андрій Парубій заявляв, що ВР зможе розглянути питання призначення членів ЦВК після завершення спеціальної перевірки кандидатів. Тоді ж він спрогнозував, що призначення членів ЦВК відбудеться у квітні-травні.

12 квітня А.Парубій заявив, що усі 14 кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії успішно пройшли спецперевірку, і Верховній Раді необхідно буде відсіяти одного з них. "Щодо всіх 14 кандидатів є позитивний висновок про проходження спецперевірки. Фактично, наступний етап - це рішення комітету (з питань правової політики і правосуддя - ІФ), наступний етап - консультації з фракціями, тому що тепер ми можемо говорити про повноцінний список щодо всіх кандидатів", - сказав він журналістам у кулуарах 11 Київського безпекового форуму.

За словами спікера, з огляду на те, що вакантних посад у ЦВК 13, а кандидатів 14, необхідно буде одного з претендентів відсіяти. Як пояснив А.Парубій, це можливо зробити шляхом політичних консультацій до голосування в сесійній залі. Якщо не вдасться погодити остаточний список кандидатів таким чином, буде рейтингове голосування в сесійній залі щодо всіх 14 кандидатів, і відсіється той із них, хто набере найменшу кількість голосів.

Після цього, за кожного з 13 кандидатів окремо голосуватиме Верховна Рада. Спікер зазначив, що перед цим парламент проголосує за звільнення нинішніх членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився.

Відповідаючи на запитання про те, коли члени ЦВК можуть бути призначені, А.Парубій сказав: "Я обмежений рішенням комітету. На цей комітет величезне навантаження. Комітет розглядає і виборчий кодекс, де понад 4000 правок, розглядає законопроект про Антикорупційний суд, і на комітет лягло навантаження щодо рішення стосовно ЦВК".

Водночас спікер зазначив, що кілька парламентських фракцій уже попросили про зустріч із кандидатами до складу ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА