16:17 18.04.2018

Профільний комітет рекомендував Раді розглянути подання президента про призначення нових членів ЦВК

2 хв читати

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя рекомендував українському парламенту розглянути подання президента України Петра Порошенка про призначення нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК)

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення було прийнято на засіданні комітету в середу.

Профільний комітет також рекомендував Верховній Раді підтримати подання президента України про звільнення 13 членів ЦВК, у яких закінчився термін повноважень.

Раніше П.Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

"Головний принцип, якого дотримувався президент України під час консультацій щодо кандидатів членів ЦВК - це повне оновлення Центральної виборчої комісії, тому серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працював у попередньому складі ЦВК", - сказала представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко на засіданні комітету в середу.

За її словами, у всіх кандидатів є "значний практичний досвід і вони досконало знають українське та міжнародне виборче право". "Усі є професійними юристами", - повідомила І.Луценко.

Вона наголосила, що президент України дотримувався і гендерного принципу, тому серед кандидатів - 8 жінок і 6 чоловіків.

Як повідомлялося, П.Порошенко запропонував парламенту розглянути такі кандидатури до ЦВК Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов, Тетяна Юзькова.

Список із 14 кандидатів до членів ЦВК було оприлюднено на офіційному сайті глави української держави 24 січня 2018 року. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 з 14 кандидатів були запропоновані парламентською фракцією "БПП" Солідарність", 5 – фракцією "Народний фронт" і по одному - від фракцій "Самопоміч", Радикальної партії і групи "Відродження".

За даними громадянської мережі "Опора" А.Басалаева є суддею Дарницького райсуду Києва, Н.Бернацька обіймає посаду першого заступника міністра юстиції України, М. Вербенський є директором департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України, І.Єфремова - народний депутат фракції "Народний фронт", О.Желтова - заступник голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя, О.Конопольский - адвокат, юрисконсульт С.Кустова, доцент кафедри конституційного та адміністративного права національного університету ім. Шевченка О.Лотюк, завідувач відділом моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їхніх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України В.Плукар.

Є.Радченко, - громадський активіст, екс-заступник голови правління Комітету виборців України, Т.Сліпачук- керівник практики міжнародної торгівлі і міжнародного арбітражу юридичної фірми Sayenko Kharenko, Л.Шипілов - викладач Києво-Могилянської академії, Т.Юзькова - народний депутат від "Радикальної партії" Олега Ляшка.

А.Євстігнєєв - кандидат юридичних наук, викладач Київського національного університету ім.Т.Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА