16:52 18.04.2018

Порошенко отримав звернення УПЦ-КП та УАПЦ щодо надання Українській церкві томосу про автокефалію, з главою УПЦ (МП) провів зустріч

2 хв читати
Порошенко отримав звернення УПЦ-КП та УАПЦ щодо надання Українській церкві томосу про автокефалію, з главою УПЦ (МП) провів зустріч

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із предстоятелями православних церков і прийняв для передачі Вселенському патріарху Варфоломію звернення про надання Українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви.

"Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет офіційно передав президенту звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській церкві томосу про автокефалію, підписане усіма архієреями УПЦ КП", - повідомляє в середу вдень прес-служба глави Української держави.

Патріарх Філарет зазначив, що звернення підписане всіма архієреями, і висловив сподівання, що рішення Вселенського патріарха Варфоломія стане початком визнаної Української помісної православної церкви. "Українська держава пройшла випробування війною, і війна довела, що Україна є і буде. А раз Україна є і буде, то в цій Україні, щоб вона була державою, повинна бути церква - духовна основа. Тому ми і боремось за те, щоб Українська держава мала цю духовну основу", – наголосив він.

Глава держави також провів зустріч із предстоятелем УАПЦ митрополитом Київським і всієї України Макарієм й офіційно прийняв звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській церкві томосу про автокефалію з підписами всіх архієреїв УАПЦ.

П.Порошенко подякував предстоятелям за зібрані підписи і підготовлені звернення до Вселенського патріарха.

Також президент провів зустріч із предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Глава держави розповів митрополиту про свій візит до Стамбула, де провів зустрічі зі Вселенським патріархом і членами Синоду Вселенського патріархату, які були присвячені перспективам надання томосу на автокефалію Українській православній церкві.

"Відбулася багатогодинна розмова про долю України, про долю Української церкви. Його Всесвятість висловлював турботу про усіх громадян України, підтримку нашій країні у відбитті агресії в дуже непрості часи, коли Україна втрачає найкращих своїх синів та доньок", - повідомив П.Порошенко.

Президент України і предстоятель УПЦ (МП) обмінялися думками щодо активізації міжконфесійного діалогу в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА