16:56 18.04.2018

Айвазовська припускає, що ВР обере неповний склад ЦВК, але достатній для нормальної роботи комісії

2 хв читати
Айвазовська припускає, що ВР обере неповний склад ЦВК, але достатній для нормальної роботи комісії

Координатор виборчих програм Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська припускає, що Верховна Рада обере не повний склад Центральної виборчої комісії (ЦВК), проте достатній для нормальної роботи.

"Поки що залишається відкритим питання, чи буде обрано повний склад Центральної виборчої комісії, а не мінімальний, який дасть змогу працювати цьому органу. Але не будуть представлені маленькі фракції та групи ... більша загроза в тому, що буде обрано неповний склад, наприклад 8+ кандидатів (два в нас є, які функціонують і мають право працювати), тому 10 членів комісії буде достатньо, щоб функціонувати протягом тривалого періоду часу", - сказала О.Айвазовська журналістам після засідання комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя в середу в Києві.

Вона пояснила, що повний склад ЦВК необхідний для того, щоб там були представлені різні політичні гравці, які шляхом взаємного контролю забезпечать незалежність в ухваленні рішень.

"А якщо комісія буде в мінімальному складі, то ми розуміємо, що перша перспектива - це мати представництво великих фракцій, таких як "Блок Петра Порошенка" та "Народного фронту". Й тоді буде виклик щодо довіри до цієї комісії і з боку суспільства, і з боку медіа, і з боку незалежних експертів", - пояснила О.Айвазовська.

Вона зазначила, що під час засідання профільного комітету, на якому відбувалася співбесіда кандидатів у члени Центральної виборчої комісії, фактично не ставилися запитання.

"Ви бачили, що на співбесіді з кандидатами не ставили жодних запитань: ні зручних, ні незручних, ні за фахом, і ми це побачили. Тобто питання політичної волі було продемонстровано - жодна з фракцій, присутніх тут (на засіданні комітету - ІФ), не взяла на себе відповідальність за зрив процесу", - наголосила О.Айвазовська.

Раніше цього дня комітет рекомендував ВР розглянути подання президента України П.Порошенка про призначення нових ЦВК.

Як повідомлялося, П.Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Були запропоновані: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов, Тетяна Юзькова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаки на російські НПЗ є відповіддю на руйнування енергосистеми України

Кулеба: Завдання номер один - повернення українсько-індійських відносин до довоєнного рівня

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА