14:49 19.04.2018

Німеччина надає Україні EUR9 млн на житло для переселенців

2 хв читати
Німеччина надає Україні EUR9 млн на житло для переселенців

 Україна отримає 9 млн євро від уряду Німеччини на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб і розвиток інфраструктури (школи, дитсадки) у відповідних містах.

Як повідомляється на офіційному сайті Міністерства соціальної політики, відповідну фінансову та проектну угоду підписали в четвер глава відомства Андрій Рева, керівник міського та інфраструктурного підрозділу німецького державного Банку Розвитку KfW Маріон Кнеш і виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) Андрій Лактіонов. На церемонії підписання були присутні посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та директор бюро KfW в Україні Лутц Хорн-Хааке.

Безповоротна фінансова допомога надається Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний банк розвитку KfW. Проект "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI" триватиме чотири роки. Грантові кошти спрямовуються в Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні уряду України райони Донецької і Луганської областей. Новий проект допоможе отримати соціальне житло приблизно тисячі внутрішньо переміщених осіб.

"З початку конфлікту в східній Україні, який забрав у стількох людей житло і звичне існування, завдання Німеччини полягало в наданні підтримки України в численних галузях і значними ресурсами", - зазначив Е.Райхель.

Розпорядником коштів німецького уряду, які надаються через Банк Розвитку KfW, виступає Український фонд соціальних інвестицій. "У рамках нового проекту на виділені урядом Німеччини кошти ми відновимо або побудуємо "з нуля" 10-12 багатоквартирних будинків для внутрішньо переміщених осіб. Поруч з кожним таким будинком ми відремонтуємо школу або дитячий садок. Це робитиметься швидко, прозоро і за німецькими стандартами енергоефективності та якості загалом", - розповів А.Лактіонов.

Підписана в четвер угода є продовженням чинного проекту. В його рамках вже відкрито три соціальних гуртожитки в м.Мелітополь, а до кінця року отримають квартири або кімнати в гуртожитках у 14 відремонтованих об'єктах ще близько 700 внутрішньо переміщених осіб. Внесок Німеччини в цей проект становить EUR14 млн: його також надано Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини через Банк Розвитку KfW.

Банк Розвитку KfW є філією KfW Bankengruppe, капітал якої належить Федеративній Республіці Німеччина та німецьким федеральним землям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА