15:08 19.04.2018

Експертиза має встановити, кому належать голоси на "плівках Онищенка" - І.Луценко

2 хв читати
Експертиза має встановити, кому належать голоси на "плівках Онищенка" - І.Луценко

Аудіозаписи, нібито надані депутатом Верховної Ради Олександром Онищенком, який наразі переховується за кордоном, не заслуговують на жодний коментар доти, доки експертиза не встановить, кому належать записані на них голоси, заявляє представник президента у Верховній Раді, член фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко.

"Доти, доки експертиза не доведе, що це голос того чи іншого політика, нібито голос тієї чи іншої людини - це все є фейком. До моменту, доки суд не визнає, що це доказ того чи іншого голосу, ми вважаємо, що це фейк", - сказала І.Луценко журналістам у кулуарах парламенту в четвер.

"Людина (йдеться про О.Онищенка - ІФ) не присутня в Україні, він не дає свідчення, тому обговорювати і коментувати що-небудь я відмовляюся", - додала політик.

Як повідомлялося, О.Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", у результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, ООнищенко полишив територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

У грудні 2016 року О.Онищенко звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка у "скупці" голосів у парламенті через нього і кількох інших народних депутатів. Тоді ж інтернет-видання "Країна. UA" оприлюднило перший аудіозапис, наданий, як стверджується, О.Онищенком. Запис представлено як розмову народних депутатів О.Онищенка і лідера фракції "Воля народу" Олеся Довгого. У лютому в цьому виданні оприлюднено другу частину записів О.Онищенка, за його словами, з колишнім народним депутатом України Миколою Мартиненком.

18 квітня 2018 року О.Онищенко оприлюднив аудіозапис, за його твердженням, його з П.Порошенком розмови щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. "З розмови стає ясно, що президент обізнаний, він передає вітання втікачеві бізнесменові, називає його "хорошим хлопцем" та обіцяє йому в усьому допомагати", - стверджує О.Онищенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА