08:42 20.04.2018

Найбільш дискусійними залишаються дві норми законопроекту про Антикорупційний суд

2 хв читати
Найбільш дискусійними залишаються дві норми законопроекту про Антикорупційний суд

Найбільш дискусійними залишаються положення законопроекту про Вищий антикорупційний суд щодо юрисдикції цього органу та права вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатури в антикорупційні судді, зазначає голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Залишилися ключові дві позиції, щодо яких триває дискусія", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері.

Спікер зазначив, що більшість рекомендацій Венеціанської комісії до законопроекту узгоджено.

За його словами, одним із дискусійних залишається питання юрисдикції Антикорупційного суду - щоб вона відповідала юрисдикції Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Друга позиція - це повноваження громадської ради міжнародних експертів. Напевно, тут найбільша дискусія. Я в цьому плані залучаю і міністра юстиції, і з депутатами веду дискусії, щоб знайти таке формулювання, яке зможе відповідати вимогам Венеціанської комісії", - розповів А.Парубій.

Як пояснив спікер, однією з правок до другого читання законопроекту пропонується передбачити можливість кандидатів подавати апеляцію на рішення громадської ради.

"Він (претендент - ІФ) має право звернутися до кваліфікаційної комісії суддів зі зверненням, що рішення стосовно нього було несправедливим. І кваліфікаційна комісія суддів має право повторно направити (кандидатуру - ІФ) до громадської ради, яка повинна прийняти повторно рішення, але вже консенсусом... Це означає, що всі члени громадської ради мають підтвердити попереднє рішення", - сказав він.

Як зазначив спікер, під час зустрічі з секретарем Венеціанської комісії Томасом Маркертом він почув схвалення такого формулювання.

А.Парубій додав, що таку поправку до другого читання фракція "Народний фронт" підтримає.

На його думку, громадська рада міжнародних експертів повинна мати право вето щодо всіх кандидатів, які обираються до Антикорупційного суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА