10:47 20.04.2018

Україна могла б застосувати санкції проти РФ за невиконання рішення Міжнародного суду ООН

1 хв читати

Віце-президент Української асоціації зовнішньої політики Олександр Купчишин вважає, що українська влада могла б застосувати санкції проти Росії у зв'язку з невиконанням нею проміжного рішення Міжнародного суду ООН у справі про порушення РФ конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

"Українська влада протягом року фактично не займалися ситуацією з невиконанням Росією проміжного рішення Міжнародного суду ООН ... Україна могла б оголосити додаткові цільові санкції в односторонньому порядку", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

На думку О.Купчишина, за рік не пролунало "жодної пропозиції до міжнародних партнерів України посилити санкції проти Росії саме у зв'язку з ігноруванням рішення Міжнародного суду ООН".

Експерт нагадав, що в анексованому Криму меджліс кримськотатарського народу й надалі перебуває під забороною як "екстремістська організація", а репресії на національно-етнічному ґрунті з боку окупаційної влади стають дедалі жорсткішими.

Він також вважає, що українська дипломатія недооцінює міжнародно-правове значення імплементації рішення Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року.

"Зосередившись на підготовці до майбутніх слухань по суті позову та залишаючи без уваги чинне тимчасове рішення, Україна тим самим мимоволі заохочує Росію до продовження тотального ігнорування рішень Міжнародного суду ООН", - висловив свою позицію О.Купчишин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА