14:55 20.04.2018

ЄС має призначити свого спецпредставника з питань Криму і Донбасу, вважають у профільному комітеті Ради

1 хв читати

Європейський Союз має докладати більше зусиль для вирішення конфлікту на Донбасі і деокупації Криму і призначити свого спеціального представника з цих питань, йдеться в підсумковій заяві, затвердженій парламентським комітетом асоціації ЄС - Україна.

"ЄС має робити амбітні пропозиції щодо своєї ролі у вирішенні конфлікту, такі як призначення спеціального представника ЄС щодо конфлікту в Східній Україні і Криму", - йдеться в заяві, прийнятій на засіданні, яке відбулося 18-19 квітня в Страсбурзі.

У комітеті висловили розчарування відсутністю прогресу у виконанні Мінських угод і погіршенням положення в сфері безпеки та гуманітарної ситуації на сході України.

Крім того, депутати засудили як політичне переслідування незаконне ув'язнення в Росії і Криму громадян України, а також погіршення ситуації з правами людини в Криму, зокрема для кримських татар.

"У світлі цих подальших порушень міжнародного права і основних прав людини вважаємо, що ЄС і Україна не лише мають продовжувати наявні санкції, а й накладати додаткові на Росію, зокрема на тих, хто відповідає за порушення прав людини і організацію так званих президентських виборів у Криму і місті Севастополь", - зазначили парламентарії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА