19:37 20.04.2018

Демпартія США подала до суду на Росію, команду Трампа і WikiLeaks

2 хв читати
Демпартія США подала до суду на Росію, команду Трампа і WikiLeaks

Національний комітет Демократичної партії США подав багатомільйонний позов до суду щодо уряду Росії, передвиборної команди президента США Дональда Трампа і організації WikiLeaks, повідомляє в п'ятницю газета "Вашингтон пост".

Позов був поданий до окружного суду Манхеттена. У ньому йдеться, що співробітники передвиборної кампанії Д. Трампа вступили в змову з керівництвом Росії і російською військовою розвідкою, щоб "нашкодити" кандидату в президенти від демократів Гілларі Клінтон і допомогти Д.Трампу на виборах, зламавши комп'ютерні мережі Демократичної партії і поширивши отримані матеріали.

"В ході президентської кампанії 2016 року Росія почала всеосяжну атаку на нашу демократію, і вони знайшли згодних (на співпрацю) і активних партнерів серед працюючих на кампанію Дональда Трампа", - заявив голова Національного комітету Демократичної партії США Томас Перес.

"Позивачі вимагають мільйони доларів в якості компенсації", - відзначає газета, не уточнюючи суму. Ці гроші їм потрібні для того, щоб відшкодувати збиток, понесений, за даними Демпартії, від хакерських атак.

Під час передвиборної кампанії 2016 року хакери зламали комп'ютерну систему Національного комітету Демократичної партії. Згодом документи, що призначалися для внутрішнього користування, були опубліковані у відкритому доступі. У Демократичній партії переконані, що це істотно вплинуло на хід боротьби за пост президента.

Американські спецслужби звинувачують у причетності до злому Росію.

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер проводить у країні розслідування про ймовірне втручання Росії у вибори 2016 року, а також про можливі зв'язки передвиборного штабу президента США Д. Трампа з Росією.

Москва відкидає всі обвинувачення у втручанні в американські вибори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА