19:36 22.04.2018

Президент Вірменії попередив про незворотні наслідки через протести

2 хв читати
Президент Вірменії попередив про незворотні наслідки через протести

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що події в країні досягли "небезпечної межі, яка може призвести до незворотних наслідків". Про це йдеться в заяві вірменського лідера, опублікованій на його офіційному сайті.

Саркісян з жалем зауважив, що переговори з опозицією і прем'єр-міністром Сержем Саргсяном були перервані, хоча вони "могли привести до зниження напруженості і розрядці ситуації".

"Проте необхідно відмовитися від деструктивної поведінки, яка може підірвати стабільність країни, і продовжувати шукати можливості для діалогу. Тому я закликаю всіх наших громадян, наших співвітчизників з діаспори проявляти стриманість і утримуватися від спроб загострити ситуацію", - заявив Саркісян. Президент Вірменії підкреслив, що "не можна випробовувати безпеку Вірменії".

Саркісян нагадав, що напередодні 24 квітня, в День пам'яті жертв геноциду вірмен, громадяни Вірменії не повинні бути "розділені на частини". "Цього дня ми всі нацією як у Вірменії, так і в діаспорі, повинні бути гранично стриманими, на очах у всього світу, згуртовано волати до пам'яті святих мучеників", - сказав президент.

В Єревані з 13 квітня відбуваються акції протестів проти призначення прем'єр-міністром країни колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна. Протести були організовані лідером опозиційної партії "Елк" Ніколом Пашиняном. Незважаючи на протестні акції, Саргсян був обраний 16 квітня прем'єр-міністром.

У неділю, 22 квітня, Саргсян проводив переговори з Пашіняном, але вони не увінчалися успіхом, так як були перервані з ініціативи нового вірменського прем'єр-міністра. Після цього в Єревані пройшла ще одна акція протесту. Цього ж дня Пашинян і два депутати вірменського парламенту Арарат Мірзоян і Сасун Мікаелян були затримані поліцією за обвинуваченням в організації та проведенні незаконних масових протестів.

Під час акції протесту 22 квітня співробітники правоохоронних органів затримали 232 особи. Внаслідок зіткнення з поліцією постраждали семеро людей. Вони були госпіталізовані. Усього в лікарнях з початку акцій протесту в Єревані знаходяться 10 постраждалих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА