20:02 23.04.2018

Порошенко візьме участь у ток-шоу "Свобода слова", тема - створення помісної церкви

2 хв читати
Порошенко візьме участь у ток-шоу "Свобода слова", тема - створення помісної церкви

Президент України Петро Порошенко візьме участь у ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок увечері на тему "Перспективи та наслідки створення помісного патріархату Української православної церкви".

Як повідомляється на сторінці ток-шоу в соцмережі Facebook, ефір за участю глави держави розпочнеться о 22:40.

Крім П.Порошенка, в студії будуть присутні перший проректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк, протоієрей Української православної церкви (Московського патріархату) Петро Зуєв, керівник департаменту у справах релігій Міністерства культури Андрій Юраш, заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко, а також політологи Олександр Палій та Олексій Якубін.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент П.Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом видати томос про єдину помісну православну церкву в Україні, і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу. За його словами, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради, звернення президента і звернення церковних ієрархів, цей заклик буде передано Вселенському патріарху.

19 квітня народні депутати України 268 голосами підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

22 квітня в Адміністрації президента України повідомили, що Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату (в Константинополі) прийняв до розгляду звернення від президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії українській православній церкві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА