12:36 26.04.2018

Партія "Наш край" закликає уряд відновити держконтроль над цінами на продукти

2 хв читати
Партія "Наш край" закликає уряд відновити держконтроль над цінами на продукти

Партія "Наш край" вимагає повернути державний контроль над цінами на продукти харчування заявив співголова партії Олександр Мазурчак, коментуючи підвищення вартості сімейного шашлику за рік майже на 36%, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначив, що на травневі свята українці традиційно виїжджають з родинами на пікнік. "Для того, щоб сім'я з чотирьох осіб на травневі свята влаштувала традиційний шашлик, потрібно буде викласти мінімум 403,15 грн, тоді як в минулому році шашлик обходився в 297,95 грн. На 35,5% збільшилася вартість шашлику, а уряд розповідає нам про інфляцію на рівні 13,4%. Кабмін має негайно відновити контроль над цінами на продукти харчування ", - сказав О.Мазурчак.

За його словами, Кабмін самоусунувся від контролю над цінами на продукти. "Подорожчало все - овочі, хліб, напої. М'ясо по ціні 140 грн за кілограм може дозволити собі далеко не кожен українець. Таких цін не було б, якби уряд підтримував фермерів, а не великий бізнес, і не самоусунулася від контролю над цінами на продукти. Якщо негайно не відновити контроль, українці замість м'ясного шашлику смажитимуть картопляний", - резюмував О. Мазурчак.

У прес-службі зазначили, що вартість сімейного пікніка була розрахована аналітиками партії "Наш край" на підставі статистичних даних "інфляційного барометра" Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Раніше аналітики партії "Наш край" також розрахували вартість Великоднього кошика, що подорожчав за рік на 42%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА