13:11 26.04.2018

До ВР проходять 4 партії, зокрема "Слуга народу" - опитування

2 хв читати
До ВР проходять 4 партії, зокрема "Слуга народу" - опитування

Рейтинг партій, які потрапляють до Верховної Ради в разі виборів найближчої неділі, очолює "Батьківщина", про що свідчать оприлюднені в четвер результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Якби вибори до українського парламенту проводилися найближчої неділі, то з усіх респондентів 9,2% проголосували б за "Батьківщину", 6,1% - за "Опозиційний блок", 5,9% - за партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, 5,7% - за партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Радикальна партія Олега Ляшка може розраховувати на 4,9% серед усіх респондентів, партія "За життя" Вадима Рабіновича - 4,7%, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 4,5%, "Самопоміч" - 3,1%.

Партію "Свобода" готові підтримати 2,3%, "Народний фронт" - 0,7%, "Наш край" - 0,3%.

При цьому не змогли визначитися з відповіддю на запитання, за кого мають намір голосувати, 17,4% респондентів, не брали б участі у виборах 20,3% опитаних.

Водночас, якщо орієнтуватися на тих, хто має намір голосувати на парламентських виборах, то до Верховної Ради пройшли б сім політсил: "Батьківщина" - 12,7%, "Громадянська позиція" - 7,9%, "Опозиційний блок" - 7,8%, "Слуга народу" В.Зеленського - 7,3%, "За життя" - 6,6%, Радикальна партія - 6,5%, "БПП "Солідарність" - 6,1%.

Проте до українського парламенту могли б пройти і вісім політичних сил, якщо враховувати лише відповіді респондентів, які прийдуть на вибори і вже визначилися, за кого саме голосуватимуть. У цьому разі "Батьківщину" підтримують 15,6% респондентів, "Громадянську позицію" - 9,7%, "Опозиційний блок" - 9,6%, "Слугу народу" - 9,0%, "За життя" - 8,2%, Радикальну партію - 8,0%, "БПП "Солідарність" - 7,6%, "Самопоміч" - 5,2%.

Дослідження проводилося 10-22 квітня, методом інтерв'ю опитано 6000 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки становить не більше ніж 1,5%.

В українському парламенті 5% бар'єр проходження партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА