17:52 26.04.2018

Суд ЄС відмовився скасовувати санкції проти Азарова

2 хв читати
Суд ЄС відмовився скасовувати санкції проти Азарова

Суд Європейського Союзу відмовився скасовувати санкції проти колишнього прем'єр-міністра України часів президентства Віктора Януковича Миколи Азарова, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на відповідне рішення суду.

Згідно з повідомленням, М.Азаров оскаржував санкції, запроваджені проти нього Радою Європейського Союзу в 2016 році.

"Захист Азарова стверджував, що при запровадженні санкцій були порушені фундаментальні права на власність і ведення бізнесу і на незалежне розслідування, а також, що екс-прем'єр потрапив до списку на підставі помилкового судження", - йдеться в повідомленні.

Своїм рішенням суд відмовився виключати М.Азарова із санкційного списку ЄС і наказав екс-прем'єру відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС.

Як повідомлялося, ЄС 5 березня 2014 року запровадив санкції у вигляді замороження активів стосовно 18 колишніх вищих чиновників України.

Згодом санкції щороку подовжували, хоча спочатку обговорювалося питання можливого їх скасування з огляду на відсутність кримінальних справ проти деяких із цих осіб в Україні.

5 березня 2018 року Рада Європейського Союзу продовжила на рік - до 6 березня 2019 року рішення про замороження рахунків 13 осіб, визначених як винні за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

У повідомленні зазначено, що обмежувальні заходи стосовно двох осіб не було подовжено. За інформацією ЗМІ, зі списку виключено екс-міністра юстиції України Олену Лукаш та народного депутата (позафракційного) Сергія Клюєва.

До санкційного списку разом з В.Януковичем входять екс-прем'єр М.Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-голова АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА