18:23 26.04.2018

Тимошенко і Порошенко пройшли б у другий тур президентських виборів - опитування "Социс"

2 хв читати
Тимошенко і Порошенко пройшли б у другий тур президентських виборів - опитування "Социс"

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і чинний президент України Петро Порошенко вийшли б у другий тур президентських виборів, якби вони відбулися в найближчу неділю, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Так, на питання, якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, за кого з кандидатів ви віддали б свій голос, 8,9% респондентів відповіли, що проголосували б за Ю.Тимошенко, за П.Порошенко проголосували б 7,9%. Трійку лідерів закриває лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, за якого готові проголосувати 7,7% опитаних.

Далі - український співак, рок-музикант, лідер групи "Океан Ельзи Святослав Вакарчук, за якого готові проголосувати 6,9%, співголова фракції" Опозиційний блок "Юрій Бойко - 6,5%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 4,9%, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович - 4,6%, міський голова Львова Андрій Садовий - 2,3%, лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок - 1,3%.

Іншого кандидата готові підтримати 14% респондентів, не мають наміру брати участі у виборах 14,4% опитаних, не знають, за кого віддали б свій голос, 20,1% опитаних.

Серед тих, хто точно планує прийти на вибори президента, за Ю.Тимошенко планують проголосувати 10,4% за П.Порошенка - 9,2%, А.Гриценка - 9,0%, С.Вакарчука - 8,1%, Ю.Бойка - 7,6%, О.Ляшка - 5,7%, В.Рабиновича - 5,4%.

На питання про те, хто, на вашу думку, переможе і стане наступним президентом України, 17,6% респондентів відповіли, що це буде П.Порошенко, 11,8% - Ю.Тимошенко, решта кандидатів не перевищила 4%.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітень 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, що репрезентує доросле населення України загалом, за такими ознаками: стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю становила 22 хвилин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА