18:32 26.04.2018

До ВР можуть пройти сім партій

2 хв читати
До ВР можуть пройти сім партій

Сім політичних партій, подолавши 5-відсотковий бар'єр, потрапляють до Верховної Ради в разі проведення виборів до парламенту найближчої неділі, про що свідчать оприлюднені в четвер дані соціологічного дослідження, проведеного спільно Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Якби вибори до українського парламенту проводилися найближчої неділі, то з усіх респондентів 10,7% віддали б свої голоси за ВО "Батьківщина", 8,3% - за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, 7,8% - за партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, 7,7% - за "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,1% - за "Опозиційний блок", 5,3% - партію "За життя", 5% - за Радикальну партію Олега Ляшка.

Інші політичні сили та партії за підсумками опитування не набрали необхідної для проходження до парламенту кількості голосів виборців. Ще 13,6% респондентів сказали, що не брали б участі у виборах, і 23,6% заявили, що ще не визначилися зі своїм вибором, або ж відмовилися відповідати на запитання.

Водночас серед тих, хто планує голосувати, за ВО "Батьківщина" віддали б свої голоси 12,4% респондентів, за "Громадянську позицію" - 9,6%, за "Слугу народу" - 9,1%, за "БПП "Солідарність" - 9,0%, за "Опозиційний блок" - 8,3%, за партію "За життя" - 6,1%, а за Радикальну партію - 5,8%.

Інші політичні сили та партії за підсумками опитування не набрали необхідної для проходження до парламенту кількості голосів виборців. 27,4% опитаних або відмовилися відповідати на це запитання, або відповіли, що ще не визначилися.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітня 2018 року. Метод збирання первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка представляє доросле населення України, за такими ознаками, як стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/сіло). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю становила 22 хвилини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА