18:48 26.04.2018

Вступ України до ЄС на референдумі готові підтримати понад 60% українців, за зближення з РФ виступають 10%

2 хв читати
Вступ України до ЄС на референдумі готові підтримати понад 60% українців, за зближення з РФ виступають 10%

Вступ України до Європейського Союзу на референдумі готові підтримати понад 60% українців, в НАТО - понад 40%, за зближення з РФ виступають 10%, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Так, якби референдум щодо вступу України до ЄС відбувся найближчим часом, 61% опитаних проголосували б "за", 22,7% проголосували б "проти", 7,3% не прийняли б участь у такому референдумі і 9% респондентів НЕ відповіли на запитання.

Якби найближчим часом відбувся референдум про вступ України до НАТО, 44,8% проголосували б "за", 35,1% проголосували б "проти", 12,6% не змогли відповісти і 7,5% не взяли б участі у референдумі.

Крім того, на питання, яким шляхом потрібно розвиватися нашій країні, 45,4% вважають, що Україні потрібно визначити свій власний шлях розвитку і спиратися на свої ресурси. 40% опитаних вважають, що Україні потрібно рухатися в бік Європи й інтеграції з країнами ЄС, 10,2% відповіли, що країні потрібно рухатися в бік Росії і відновлення добросусідських відносин з країнами СНД, 4,4% не змогли відповісти.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітень 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, що репрезентує доросле населення України загалом, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю - 22 хвилин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА