22:07 26.04.2018

ПАРЄ ухвалила резолюцію з протидії гібридній війні

2 хв читати
ПАРЄ ухвалила резолюцію з протидії гібридній війні

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію щодо доповіді з протидії гібридній війні, в якій закликала ліквідувати юридичні прогалини та координувати зусилля в протидії цьому новому явищу, повідомив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв (фракція БПП).

"Знову успіх в ПАРЄ - прийнята резолюція щодо доповіді про протидію гібридній війні. Я був співдоповідачем у цьому питанні і готував документ за участю таких фахівців як Євген Федченко, Євген Магда та Якуб Каленський", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер .

За словами В.Ар'єва, у своїй резолюції ПАРЄ "закликала протидіяти всім проявам гібридної війни, в тому числі ліквідувати юридичні прогалини та координувати зусилля в протидії цьому новому явищу".

"Асамблея із занепокоєнням відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем "гібридної війни", що створює новий тип загрози на основі поєднання військових і невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж тощо", - цитує В.Ар'єв текст документа в Фейсбук.

ПАРЄ відзначає, що кібернетичні удари особливо небезпечні, "оскільки вони можуть вразити стратегічну інфраструктуру країни, таку як система управління повітряним рухом або атомні станції", що може підірвати цілі суспільства і викликати численні жертви.

"Усе більш широке використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм", - цитує нардеп текст документа.

За його словами, ПАРЄ наголосила на необхідності в "розробці інструментів для захисту демократії від "інформаційної зброї", зберігаючи при цьому свободу слова і свободу засобів масової інформації".

В.Ар'єв також повідомив, що проти резолюції проголосував лише один делегат - представник Німеччини, який раніше відвідував непідконтрольні Києву території Донбасу і зустрічався з керівником так званої "ДНР" Олександром Захарченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА