16:35 27.04.2018

Група нардепів пропонує ВР перейменувати Дніпропетровську область

1 хв читати

Група народних депутатів подала законопроект №8329 про внесення змін до ст. 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, ініціативу зареєстровано у п'ятницю. Текст законопроекту поки що не оприлюднено.

Водночас народний депутат із фракції "Народний фронт", співавтор законопроекту Андрій Тетерук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що ініціатива передбачає перейменування Дніпропетровської області в Січеславську.

"Пропонуємо назву Січеславська", - сказав він, зазначивши, що ініціювали законопроект понад 150 народних депутатів.

Як повідомлялося, 19 травня 2016 року Верховна Рада 247 голосами прийняла постанову №3864 про перейменування м. Дніпропетровська в Дніпро в рамках закону про декомунізацію (складовою назви Дніпропетровськ було прізвище революціонера, радянського партійного діяча і голови Всеукраїнського центрального виконавчого комітету Григорія Петровського), при цьому Дніпропетровська область зберегла свою колишню назву. Дніпро було поширеною назвою міста серед місцевого населення.

При цьому раніше пропонувалося перейменувати Дніпропетровськ у Січеслав (на честь Запорізької Січі), зокрема, у 2011 році до Верховної Ради вносилася відповідну пропозицію, а ще в 1918 році цю назву пропонувала Центральна Рада. Ініціативу не було втілено, хоча цю назву міста певний час використовували місцеві українські організації. У XXI столітті назву Січеслав використовує низка місцевих видань і громадських організацій у Дніпропетровській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА