19:09 27.04.2018

Трьох громадян Грузії депортували в жовтні 2017 року до Тбілісі літаком Нацгвардії

2 хв читати
Трьох громадян Грузії депортували в жовтні 2017 року до Тбілісі літаком Нацгвардії

У Державній міграційній службі та Головному управлінні Національної гвардії підтвердили, що громадян Грузії Давіда Макішвілі, Міхеіла Абзіанідзе і Георгія Рубашвілі, соратників лідера української партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, депортували з України до Грузії восени 2017 року літаком Нацгвардії, повідомляється на офіційному сайті партії "Рух нових сил" у п'ятницю з посиланням на офіційну відповідь представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини на запит адвоката Павла Богомазова.

"Національна поліція України повідомила, що ... на території держави в період з 16 по 24 жовтня 2017 року проводилися цільові профілактичні заходи з контролю виконання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант". Згідно з інформацією Державної прикордонної служби, 21 жовтня в рамках проведення заходу "Мігрант" співробітники Національної поліції на території Солом'янського району Києва виявили трьох громадян Грузії: Д.Макішвілі, М.Абзіанідзе і Г.Рубашвілі", - йдеться у відповіді представника омбудсмена від 24 квітня, скан-копію якої частково оприлюднено на сайті партії.

"Усі зазначені громадяни Грузії 21 жовтня 2017 року вилетіли з України повітряним транспортом сполученням Київ-Тбілісі, бортовий номер UR84170. Згідно з інформацією Головного управління Національної гвардії України, літак Ан-24 (бортовий номер 01) Національної гвардії України 21 жовтня 2017 року здійснив рейс UR84170 за маршрутом Київ-Тбілісі-Київ з метою забезпечення делегації Міністерства внутрішніх справ України в м. Тбілісі. Зазначене повітряне судно призначене для перевезення особового складу та вантажів Національної гвардії України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України", - зазначається в повідомленні.

У відповіді йдеться про те, що М.Абзіанідзе, Д.Макішвілі та Г.Рубашвілі або їхні представники "мають право звернутися для захисту своїх прав і свобод до суду", при цьому зазначається, що омбудсмен "вжив усіх заходів у рамках провадження у справі про порушення прав і свобод М.Абзіанідзе, Д.Макішвілі та Г.Рубашвілі, тому підстав для додаткового реагування немає".

У свою чергу П.Богомазов зазначив, що "тільки через сім місяців через уповноваженого з прав людини вдалося офіційно отримати відповідь про те, як вивозили з України викрадених 21.10.2017 р. Громадян Грузії".

У партії зазначають, що один із лідерів "Руху нових сил", позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко 23 жовтня 2017 року звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з повідомленням про кримінальне правопорушення при незаконному викраденні трьох громадян Грузії на території України, однак Генпрокуратура тривалий час не вносила відомість до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Пізніше слідчий суддя Печерського районного суду Києва Олеся Батрин своєю ухвалою зобов'язала Генпрокуратуру порушити кримінальну справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА