08:47 30.04.2018

Кандидати на посади голів ОТГ від БПП здобули перемогу в 26 громадах

3 хв читати
Кандидати на посади голів ОТГ від БПП здобули перемогу в 26 громадах

За результатами паралельного підрахунку голосів, перемогу в 20 ОТГ здобула партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність", повідомили в прес-службі партії.

"На перших виборах в ОТГ, які відбулися 29 квітня, переконливу перемогу здобула партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність". За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, кандидати від партії перемагають у 26 громадах з 40. Тобто 65% - висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". З них - 2 міських ОТГ, 8 селищних і 16 сільських"- йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою в понеділок вранці.

За інформацією "БПП "Солідарність", інші політичні сили показали значно менший результат. Зокрема, ВО "Батьківщина"- 1 ОТГ, "Наш край"-1, Опозиційний блок - 1, Аграрна партія - 1,"Радикальна партія"- 1 ОТГ.

Найбільшу кількість громад кандидати від "БПП "Солідарність" очолять у Запорізькій обл. - 4, Кіровоградській - 3, Харківській - 3." 100-відсотковий результат партія отримала в Тернопільській області - в обох громадах, де відбулися вибори, перемагають кандидати від БПП" , - підкреслили в прес-службі.

Крім того, "БПП "Солідарність" також отримує більшість у виборах депутатів ОТГ. За результатами підрахунку 88% бюлетенів не менше 235 депутатських мандатів отримують кандидати від БПП.

Разом з тим, ВО "Батьківщина" отримала 222 депутатських мандати, Аграрна партія - 97, "Наш край" - 48, Радикальна партія - 34, "УКРОП" - 23, "За Життя" - 5, Опозиційний блок – 12, ВО "Свобода"- 5, Самопоміч - 16, Громадянська позиція - 4, Відродження - 1, Народний фронт - 10, депутати - самовисуванці - 95.

"Реформа децентралізації, яку ініціював Президент, має постійну підтримку. Кожна хвиля виборів в ОТГ характерна як високою активністю виборців, так і незмінною підтримкою партії "БПП "Солідарність", яка чітко і послідовно реалізує реформу децентралізації в Україні. Причини цього - конкретні результати: в рази збільшені місцеві бюджети, нові дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії, які стали можливими саме завдяки децентралізації", - переконаний народний депутат України Сергій Березенко.

Як повідомлялося, в неділю, 29 квітня, в 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) - 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ в 17 областях України відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів.

Зокрема, у Вінницькій обл. такі вибори відбудуться в 1 об'єднаній територіальній громаді, у Волинській обл. - в 1 ОТГ, в Дніпропетровській обл. - в 4 ОТГ, в Донецькій обл. - в 1 ОТГ, в Запорізькій обл. - в 7 ОТГ, в Івано-Франківський обл. - в 2 ОТГ, в Кіровоградській обл. - в 3 ОТГ, в Луганській обл. - в 1 ОТГ, в Одеській обл. - в 3 ОТГ, в Полтавській обл. - в 2 ОТГ, в Рівненській обл. - в 3 ОТГ, в Сумській обл. - в 1 ОТГ, в Тернопільській обл. - в 2 ОТГ, в Харківській обл. - в 4 ОТГ, в Херсонській обл. - в 1 ОТГ, В Хмельницькій обл. - в 2 ОТГ, в Чернівецькій обл. - в 2 ОТГ.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцевих ради, в тому числі 4 міських, 16 селищних та 113 сільських.

Окрім того, 29 квітня відбудуться ще й додаткові вибори депутатів в громадах, приєднаних до ОТГ. Зокрема, в Житомирській обл. такі вибори пройдуть в 2 селищних радах, в Запорізькій обл. - в 1 сільській раді, в Харківській обл. - в 1 селищній раді, в Чернівецькій обл. - 1 селищній раді.

29 квітня відбулися додаткові вибори депутатів в громадах, приєднаних до ОТГ. Після проведення виборів 29 квітня в цілому по Україні буде 705 ОТГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА