19:58 01.05.2018

Парламент Вірменії відхилив кандидатуру Пашиняна на пост прем'єра

2 хв читати
Парламент Вірменії відхилив кандидатуру Пашиняна на пост прем'єра

Парламент Вірменії на спеціальному засіданні у вівторок проголосував проти кандидатури Нікола Пашиняна на пост прем'єр-міністра.

Його кандидатуру підтримали лише 45 депутатів, проти проголосували 56, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Лідер протестного руху Вірменії, керівник опозиційної парламентської фракції "Елк" Н.Пашинян був єдиним кандидатом на пост прем'єра. Кандидатуру Н.Пашиняна висунула фракція "Елк", що володіє в законодавчому органі дев'ятьма голосами.

Однак парламентська фракція правлячої Республіканської партії Вірменії раніше у вівторок прийняла рішення голосувати проти кандидатури Н.Пашиняна. А оскільки у Республіканської партії є абсолютна більшість голосів - 58 депутатів, стало зрозуміло, що Н.Пашинян не буде обраний прем'єром.

У свою чергу, Н.Пашинян заявив в зв'язку з цим ще до голосування в парламенті, що Республіканська партія обговоренням у парламенті Вірменії питання обрання нового прем'єр-міністра знищила сама себе. "Ваша політична сила знищує сама себе. Ви переходите межу самознищення, звідки вороття немає. Але у вас ще є можливість не перетинати цієї межі. Кажу це без погроз. Немає сценарію, при якому народний рух не може перемогти. Це лише питання часу", - сказав Н.Пашинян, виступаючи в парламенті Вірменії.

Він також звернувся до кількох тисяч своїх прихильників на площі Республіки, закликавши їх чекати. "Я знову заявляю, що готовий сформувати уряд згоди. Відразу ж після позитивного голосування я готовий почати консультації, щоб ми разом вирішили завдання перехідного періоду. Ми повинні подолати цю кризу. Питання в наступному - ви хочете перемоги свого народу, чи ні. Але ця перемога відбудеться в будь-якому випадку. Вам цього не зупинити", - заявив Н.Пашинян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА