16:17 03.05.2018

Найєм вважає неадекватними обрані судом запобіжні заходи особам, що побили його

4 хв читати
Найєм вважає неадекватними обрані судом запобіжні заходи особам, що побили його

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм вважає, що обрані Шевченківським районним судом м. Києва запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту трьом підозрюваним у нападі на нього в центрі Києва 30 квітня є неадекватними, й припускає, що держобвинувачення подаватиме апеляційні скарги на ці рішення.

"Друзі, я продовжую дякувати вам за підтримку і разом із вами перебуваю в шоці від рішення суду. Вважаю неадекватним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер удень.

Зокрема, нардеп нагадав, що один з учасників правопорушення вже втік від слідства, і висловив переконання, що це вже підстава щонайменше для максимального контролю за пересуванням інших підозрюваних.

"Нагадаю, вчора двох учасників не зобов'язали навіть надіти електронні браслети, а домашній арешт зобов’язує їх з 23-ї до 6-ї ранку, коли люди в принципі перебувають удома. Вдень же вони цілком вільно можуть пересуватися. І не зрозуміло, як взагалі слідство контролюватиме виконання цього запобіжного заходу", - написав парламентар.

Також у М.Найєма викликала подив та обставина, що тим самим фігурантам у тій самій справі обрали різний запобіжний захід, враховуючи, що міру їхньої участі в правопорушенні ще не встановлено. При цьому, нагадує нардеп, прокурори та слідчі вимагали для всіх трьох фігурантів правопорушення тримання під вартою.

"Плюс у мене є запитання без відповіді - чому в принципі прокурори розділили фігурантів між собою таким чином. Прокурор щодо першого підозрюваного відверто був сильніший і знав матеріали справи; другий, який представляв обвинувачення щодо двох інших фігурантів, погано орієнтувався в матеріалах справи. Результат відповідний: один нападник - із цілодобовим домашнім арештом і браслетом, двоє інших - без, і взагалі, вважай, на волі - під арештом перебувають тільки вночі, коли сплять", - написав парламентар.

Він зазначив, що наразі невідомо, чим суд аргументував своє рішення, оскільки повного тексту рішення поки що немає.

"Наскільки я розумію, зараз прокурори готують апеляцію на всі три рішення суду, на що у них є п'ять днів", - додав М.Найєм.

При цьому він висловив здивування рівнем підготовки прокурора старшої групи прокуратури Шевченківського району Києва: "Засідання суду до останнього моменту було під знаком питання, тому що прокуратура не могла знайти дипломованого перекладача з російської мови".

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція "БПП"). За деякий час радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що М.Найєм отримав легкі тілесні ушкодження. Пізніше А.Геращенко поінформував, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту. "Ними виявилися: Саїтов Ахмед Абубакарович, 14.01.1999 р. н., Саїтов Магомед-Саліх Аргуєвич, 28.10.1996 р. н., Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р. н.", - написав він на своїй сторінці у Facebook і оприлюднив фотографії затриманих.

Близько півночі вівторка нардеп Сергій Лещенко (фракція "БПП") повідомив, що М.Найєма після госпіталізації прооперували, а підозрювані в його побитті намагаються уникнути відповідальності.

Пізніше прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що зловмисник, який заподіяв нардепу М.Найєму тілесні ушкодження й утік із місця конфлікту, перетнув державний кордон і літаком Київ-Баку покинув територію України через дві години після інциденту.

Н.Максимець додала, що трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

У середу ввечері Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту трьом підозрюваним у нападі на М.Найєма. Цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час суд обрав громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, який тимчасово не працює. За інформацією прокуратури, він перебуває на території України з 16 квітня 2018 року і має посвідку на тимчасове проживання на території України з метою працевлаштування.

Третьому підозрюваному в нападі на нардепа М.Найєма - громадянину України Саїтову Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (не працює), суд також обрав домашній арешт у нічний час

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА