20:00 03.05.2018

Велика Британія має намір використовувати міжнародні саміти для зміцнення союзу з протидії Росії

2 хв читати
Велика Британія має намір використовувати міжнародні саміти для зміцнення союзу з протидії Росії

Велика Британія цього року має намір використовувати низку міжнародних самітів, щоб закликати інші країни до прийняття стратегії з боротьби з "російською дезінформацією", а також до перегляду принципів дипломатичного діалогу з Москвою, пише в четвер газета "Гардіан" з посиланням на власні джерела.

Британські дипломати планують використовувати цього року чотири великих зустрічі на рівні глав держава і урядів - G7, G20, саміти НАТО і Європейського союзу, щоб "спробувати зміцнити союз проти Росії, поспішно збудований міністерством закордонних справ після отруєння колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля в Солсбері в березні", відзначає газета.

"Міністр закордонних справ вважає відповідь Росії на Думу (передбачуваний хімінцидент в сирійському місті Дума - ІФ) і Солсбері поворотним моментом і вважає, що міжнародна підтримка дозволить зробити більше (в питанні протидії Росії - ІФ)", - розповіло газеті джерело в британському уряді.

"Сфери, в яких Велика Британія, швидше за все, буде продовжувати розпочате - це протидія російській дезінформації і знаходження механізму для забезпечення притягнення до відповідальності за використання хімічної зброї", - додало джерело.

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон неодноразово виступав з критикою на адресу російської влади після інциденту з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

4 березня в Великобританії у торгового центру в місті Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній полковник ГРУ С.Скрипаль, який працював на британську розвідку та його дочка Юлія. За даними британського слідства, постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", нібито розробленою в Росії. Росія всі обвинувачення в зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує і нагадує, що ще в 2017 році повністю знищила всю свою хімічну зброю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА