14:04 05.05.2018

Порошенко назвав ЧС з футболу в Росії "чистим інструментом пропаганди"

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко назвав чемпіонат світу з футболу, який цього літа відбудеться в Росії, "чистим інструментом пропаганди" і вважає, що кожна країна має прийняти рішення щодо рівня участі в цій події, пише інтернет-видання "Європейська правда".

П.Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Focus, сканкопію якого розмістив на своїй сторінці у Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник, назвав ЧС "чистим інструментом пропаганди для відбілення дуже чорної картини Росії".

"Він не має нічого спільного зі спортом, а тільки з геополітикою. Кожен повинен вирішити, поїде він туди чи ні", - зазначив український президент.

Крім того, П.Порошенко в інтерв'ю наголосив, що очікує від США та Європейського Союзу тісної співпраці в питанні санкцій проти Росії та створення миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Я очікую між США та ЄС тісної кооперації стосовно створення миротворчої місії ООН. І кращого узгодження санкцій. Вони є важливим важелем, щоб залучити Росію до столу переговорів та реалізації мінського процесу", - наводить "Європейська правда" слова президента України.

За словами П.Порошенка, в мирному процесі потрібен прорив, який може забезпечити миротворча місія, "яка принесла б необхідну безпеку та проведення вільних і справедливих виборів на сході України".

"І, будь ласка, Росіє, ми не вимагаємо нічого неправильного від вас, тільки поверніться у цивілізований світ та відведіть свої війська", - додав український президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА