13:34 10.05.2018

Клімкін упевнений у невідворотності наслідків за порушення міжнародних договорів

2 хв читати
Клімкін упевнений у невідворотності наслідків за порушення міжнародних договорів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін упевнений у невідворотності наслідків за порушення міжнародних угод.

"Укладаючи міжнародні угоди, а потім порушуючи їх, потрібно розуміти наслідки. Нехай вони не такі швидкі за настанням, зате невідворотні", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний суд у Гаазі (Permanent Court of Arbitration) 23 березня, проконсультувавшись зі сторонами, оголосив про завершення слухання справи, розпочатої за позовом ТОВ "Еверест Істейт" (Київ), голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета та ще 17 інших компаній до Російської Федерації.

"2 травня 2018 року, порадившись, склад арбітражу ухвалив одноголосне рішення (Award on the Merits) стосовно питань відповідальності та збитків", - ідеться в релізі арбітражу, датованому 9 травня.

Суд нагадує, що після проведення слухання по суті цього спору з 5 по 6 жовтня 2017 року склад арбітражу запросив сторони надати додаткові письмові пояснення до 11 грудня 2017 року. 11 листопада 2017 року склад арбітражу поставив сторонам додаткові запитання щодо оцінки завданих позивачам збитків і запросив сторони відповісти на ці запитання в їхніх додаткових письмових поясненнях. 11 грудня 2017 року позивачі надали свої пояснення разом із додатковим звітом про оцінку. Російська Федерація не надала жодних пояснень, зазначається в релізі.

У статті регламенту UNCITRAL (United Nations Commission on International Trade Law) 1976 року, на яку посилається арбітраж, ідеться про те, що суд може поставити сторонам запитання, чи мають вони ще які-небудь докази або заяви, або свідків для заслуховування, і в разі їх відсутності може оголосити про завершення слухання справи.

Згідно з регламентом, арбітражне рішення викладається в письмовій формі і є остаточним і обов'язковим для сторін. Сторони зобов'язуються виконувати арбітражне рішення без зволікання.

У регламенті також зазначається, що арбітражне рішення може бути опубліковане лише за згодою обох сторін. Крім того, арбітражний суд зазначає мотиви, на яких ґрунтується його рішення, за винятком випадків, коли сторони погодилися, що арбітражне рішення не повинне бути мотивоване.

Після ухвалення цього рішення заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль закликала компанії подавати позови до міжнародних судів проти Російської Федерації щодо збитків після анексії Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА