16:57 10.05.2018

Порошенко в Аахені обговорив з лідерами європейських країн питання безпеки, економічної та культурної співпраці

2 хв читати
Порошенко в Аахені обговорив з лідерами європейських країн питання безпеки, економічної та культурної співпраці

Президент України Петро Порошенко розповів про результати його переговорів з лідерами європейських країн і президентом Європейської Ради Дональдом Туском, які відбулися в Аахені (Німеччина), повідомляє в четвер прес-служба Української держави.

Так, з президентом Євроради Глава Української держави обговорив підготовку, порядок денний, дату і кроки для проведення саміту Україна - ЄС. "Це є одним з елементів формування нового порядку денного для України", - зазначив П.Порошенко.

Президент наголосив на важливості цифрового союзу, скасування роумінгу для українців, які, скориставшись безвізовим режимом, будуть подорожувати Європейським Союзом, кібербезпеку, підвищення певних кроків у сфері безпеки.

Також П.Порошенко провів переговори з президентом Литви Далею Грибаускайте і зустрівся з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим. Заплановано низку інших зустрічей, зокрема, переговори з членами німецького уряду. "У нас є дуже амбітна програма і економічної співпраці, і співпраці (в сфері - ІФ) безпеки, і культурно-гуманітарної співпраці", - зазначив президент України.

Глава держави зазначив, що порядок денний дуже напружений: "Знаєте, що сподобалося, - абсолютно така робоча, надихаюча оптимістична атмосфера. Думаю, що це є досягненням для тих, хто носить чорні окуляри всередині країни і намагався поширювати інформацію про те, що хтось втомився від України. Ні. Ми чітко заявляємо, що наш шлях - це європейська інтеграція, трансатлантична інтеграція ".

"До речі, ми обговорили і підготовку до проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО в Брюсселі. Ми погодили інші міжнародні зустрічі, де я дуже радий, що проукраїнська коаліція миру буде говорити єдиним голосом. І думки лідерів Франції та Німеччини є запорукою того, що ці кроки є ефективними", - резюмував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА