16:50 11.05.2018

Прем'єр Хорватії ініціює допомогу дітям кримських татар і українців, затриманих окупаційною владою Криму, - І.Геращенко

2 хв читати
Прем'єр Хорватії ініціює допомогу дітям кримських татар і українців, затриманих окупаційною владою Криму, - І.Геращенко

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович виступив з ініціативою допомоги дітям із сімей кримських татар і українців з Криму, чиїх батьків затримала окупаційна влада, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю повідомила, що під час зустрічі української делегації з прем'єром Хорватії в Загребі сторони обговорили широке коло двосторонніх питань, активізацію міжурядових зв'язків і міжпарламентського діалогу, координацію зусиль у міжнародних органах і структурах і хід реформ в Україні.

"Прем’єр-міністр Хорватії виступив з ініціативою допомоги дітям з родин кримських татар і українців із Криму, чиїх батьків ув’язнив окупаційний режим, а також активізації співпраці за програмами розмінування, психологічної та медичної реабілітації військових, тренінгів для військових медиків і психологів", - написала перший віце-спікер ВР.

Також, за її словами, хорватські колеги готові порушити питання українських заручників, зниклих безвісти, допуску МКЧХ до тюрем і окупованих територій у європейських інституціях, "аби європейські колеги більше знали про цю гуманітарну проблему".

"Також обговорили питання активізації діалогу в рамках країн Східного партнерства і ЄС, хорватський уряд готовий сприяти активізації проектів і міжпарламентских зв’язків у цьому напрямі", - додала І.Геращенко.

Під час зустрічі українська делегація також порушила питання ризиків російського політичного проекту "Північний потік-2" і гібридних викликів, які створює РФ як в Україні, так і в балканському регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА