18:57 11.05.2018

У МЗС України обговорили з представниками конфесій і релігій питання автокефалії

2 хв читати
У МЗС України обговорили з представниками конфесій і релігій питання автокефалії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з представниками різних конфесій і релігій обговорив питання автокефалії.

"Створення єдиної помісної православної церкви в Україні – це справа не лише православних, а й усього народу соборної незалежної України. Сьогодні у Міністерстві закордонних справ відбулася дуже цікава і потрібна розмова про автокефалію з представниками різних конфесій та релігій нашої країни", - написав глава МЗС на сторінці у Facebook у п'ятницю.

На його переконання, це "наша спільна духовна місія", для успішного здійснення якої потрібно "вести діалог, уважно слухати, чути й розуміти один одного, а головне – допомагати один одному та разом будувати наше майбутнє".

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томос щодо єдиної помісної православної церкви в Україні й закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

Священний Синод Вселенського патріархату в Константинополі прийняв до розгляду звернення президента України про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні, а також вирішив розпочати процедуру, необхідну для надання автокефалії Українській православній церкві.

Вселенському патріарху було також передано звернення від ієрархів українських православних церков про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні та постанову Верховної Ради про підтримку звернення президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА