19:49 11.05.2018

Необхідно зберігати те, що дає результат - так ЄС має намір вчинити з іранською ядерною угодою

2 хв читати
Необхідно зберігати те, що дає результат - так ЄС має намір вчинити з іранською ядерною угодою

Треба проявляти раціональність, спокій, передбачуваність, повагу і вести діалог, коли в світі, як сьогодні, наступають складні часи, щоб уникнути найгірших сценаріїв, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Попереджати вихід спіралі конфлікту з-під контролю, стримувати напруженість, зберігати те, що все ще працює і дає результат - так ми сповнені рішучості діяти з іранською ядерною угодою", - сказала високий представник ЄС із закордонних справ, виступаючи в п'ятницю у Флоренції на конференції щодо стану Європейського союзу.

Вона зазначила, що це не тенденція справжнього моменту, коли "настроєм нашого часу є крики, образи і знущання, систематичне знищення і руйнування того, що вже побудовано". "У той час як секрет змін - а ми потребуємо змін - полягає в тому, щоб направити всю енергію не на руйнацію старого, а краще - на будівництво нового", - продовжила Ф.Могеріні.

За її оцінкою, сьогоднішній стан світу - це стан хаосу, поширення криз, коли конфліктність і конфронтація переважають над раціональністю.

"У мене склалося враження, що цей імпульс до знищення не веде нас ні до чого хорошого. Це не рішення навіть однієї з проблем, з якими ми стикаємося, а їх багато. Навпаки, це додає конфліктності", - вважає глава європейської дипломатії.

"Те, що призводить до рішень, - це терпляче, шанобливе, раціональне, скромне мистецтво компромісу, побудова безпрограшних рішень, коли можуть бути враховані інтереси кожного, коли ви будете знати, що якщо щось добре для вашого контрагента, це не обов'язково буде погано для вас", - заявила Ф.Могеріні.

Текст її виступу розповсюдила в Брюсселі Європейська зовнішньополітична служба (ЄВС).

Як раніше в п'ятницю повідомила ЕВС, Ф.Могеріні скликає 15 травня міністерські зустрічі за угодою щодо іранського атома в форматах ЄС-Німеччина-Велика Британія-Франція і ЄС-Німеччина-Велика Британія-Франція-Іран.

"Високий представник із закордонних справ і політики безпеки та заступник голови Європейської комісії Федеріка Могеріні проведе у вівторок, 15 травня, в Брюсселі зустріч з міністрами закордонних справ (формату - ІФ) E3 (Німеччина, Франція, Велика Британія). Одразу після цього засідання відбудеться зустріч тієї ж групи з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом", - йшлося в комюніке, поширеному в Брюсселі.

Наради, уточнювала ЄВС, будуть присвячені реакції Євросоюзу на оголошення президентом Дональдом Трампом про вихід США з ядерної угоди з Іраном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА