15:35 13.05.2018

В Єрусалимі і в секторі Гази посилено заходи безпеки напередодні відкриття посольства США

2 хв читати
В Єрусалимі і в секторі Гази посилено заходи безпеки напередодні відкриття посольства США

Тисячі солдатів армії оборони Ізраїлю направлені на кордон із сектором Гази і на території Західного берега річки Йордан, а також в Єрусалим для посилення заходів безпеки в рамках підготовки до відкриття у понеділок нового посольства США, пише в неділю "Едіот ахронот".

За даними видання, південне командування армії готується стримувати десятки тисяч палестинців, які, як очікується, спробують прорватися через кордон сектора Гази на територію Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю очікує, що серед неозброєних демонстрантів будуть озброєні члени палестинського руху ХАМАС, які можуть відкрити вогонь або влаштувати вибухи.

Ізраїльські військові припускають, що палестинці зможуть прорватися через кордон, але вважають, що їм вдасться утримати протестувальників за один-два кілометри від кордону і не допустити їх проникнення в населені пункти Ізраїлю.

Також заходи безпеки посилено через відзначення Дня Єрусалима в Ізраїлі 13 травня. Урочистості проводяться на честь возз'єднання Єрусалима після Шестиденної війни.

Крім того, 14 травня в Єрусалимі буде відзначатися 70-річчя єврейської держави, до якого приурочено відкриття перенесеного з Тель-Авіва посольства США. В Єрусалимі будуть розміщені додаткові загони поліції, рух автотранспорту біля будівлі посольства в понеділок буде перекрито.

Водночас щороку 15 травня палестинці проводять день "Накба" або "день катастрофи", яка пов'язана для них з втратою батьківщини. Цього дня, як правило, також відбуваються зіткнення.

З кінця березня палестинці беруть участь у так званому "марші повернення" вздовж палестино-ізраїльського кордону, близько 40 людей загинули за цей час, приблизно 1,7 тис. осіб дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА