12:25 14.05.2018

ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму

2 хв читати
ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про впровадження санкцій проти п'яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в окупованому Криму та Севастополі.

"Рада додала п'ятьох осіб до списку тих, хто підпадає під обмежувальні заходи за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Їх внесено до списку через їхню участі в організації президентських виборів у Росії 18 березня 2018 року в незаконно анексованому Криму та Севастополі, тим самим активно підтримуючи та здійснюючи політику, яка підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України", - йдеться в повідомленні Ради ЄС у понеділок.

У ЄС уточнили, що зазначені п'ятеро осіб обіймають відповідальні посади у виборчих комісіях Криму або Севастополя.

"Ці заходи передбачають заборону на поїздки та заморожування активів. У результаті цього рішення загальна кількість осіб, внесених до списку ЄС, сягнула 155. Крім того, ЄС заморозив активи 38 суб'єктів у рамках цього режиму санкцій", - додали в ЄС.

До списку санкцій внесено "заступника голови виборчої комісії Криму" Інну Гузєєву, "секретаря виборчої комісії Криму" Наталію Безрученко, "голову виборчої комісії Севастополя" Олександра Пєтухова, "заступника голови виборчої комісії Севастополя" Мирослава Погорєлова, "секретаря виборчої комісії Севастополя" Анастасію Капранову.

Президент України Петро Порошенко схвалює це рішення Ради ЄС і впевнений, що покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету й територіальної цілісності України неминуче.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА