13:32 14.05.2018

Більшість внесених до ВР кандидатів у члени ЦВК є пропрезидентськими, заявляють Тимошенко та Ляшко

2 хв читати
Більшість внесених до ВР кандидатів у члени ЦВК є пропрезидентськими, заявляють Тимошенко та Ляшко

Більшість кандидатів у члени Центральної виборчої комісії, чиї кандидатури внесено до парламенту, є пропрезидентськими фігурами, заявляють голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

"Сьогодні відомо, по суті, в усьому політикумі не є таємницею, саме Порошенко через різні фракції подав афілійованих їм людей до ЦВК. Він хоче, щоб у Центральній виборчій комісії, вже новосформованій, у нього була абсолютна більшість, щоб у нього залишився інструмент фальсифікації виборів", - сказала Ю.Тимошенко журналістам у понеділок у Києві.

Водночас політик висловила переконання, що президент вніс до парламенту 14 кандидатів на 13 вакантних посад до ЦВК для того, щоб не пройшла кандидатура фракції "Батьківщина".

У свою чергу голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив: "Обставини такі: з 15 членів ЦВК президент Порошенко подав кандидатури й матиме 10 членів ЦВК. Не 8. 10 із 15 Порошенко хоче мати своїх. 6 - від своєї фракції і частину від інших груп, які подані номінально від однієї групи, але реально пов'язані з президентом Порошенком".

Як повідомлялося, П.Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Були запропоновані: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов, Тетяна Юзькова.

18 квітня комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував ВР розглянути подання президента України П.Порошенка про призначення нових ЦВК.

Раніше голова парламенту Андрій Парубій заявляв, що Верховна Рада зможе розглянути питання призначення членів ЦВК після завершення спеціальної перевірки кандидатів. Тоді він також спрогнозував, що призначення членів ЦВК відбудеться у квітні-травні.

Спікер також зазначив, що в парламенті потрібно знайти механізм, як відсіяти одного із внесених президентом кандидатів, з огляду на те, що є 14 претендентів за 13 необхідних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА