18:08 14.05.2018

Порошенко запропонував президенту ПА ОБСЄ ініціативу щодо шефства країн ЄС над містами українського Донбасу

1 хв читати
Порошенко запропонував президенту ПА ОБСЄ ініціативу щодо шефства країн ЄС над містами українського Донбасу

Президент України Петро Порошенко обговорив із президентом Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ Георгієм Церетелі шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам і відродження українського Донбасу.

"У зв'язку з цим глава держави запропонував ініціативу, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їх відродженню і відновленню інфраструктури", - повідомляє прес-служба президента України в понеділок.

Г.Церетелі поділився враженнями від відвідування Донбасу і подякував українській делегації в ПА ОБСЄ.

Також президент України подякував президенту ПА ОБСЄ за підтримку асамблеєю України в боротьбі з російською агресією шляхом ухвалення важливих резолюцій. "Голос Парламентської асамблеї ОБСЄ є дуже важливим у загальних зусиллях зупинити агресора", - наголосив П.Порошенко.

Співрозмовники обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі та необхідні першочергові кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, зокрема ініціативу із розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Наголошено на необхідності продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Глава Української держави закликав ПА ОБСЄ продовжувати зусилля для звільнення з російських в'язниць українських політв'язнів, а також українських заручників.

"Окремо відзначено важливу роль ПА ОБСЄ в контексті вшанування 85-х роковин Голодомору, зокрема визнання національними парламентами Голодомору геноцидом українського народу", - додали в прес-службі президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА