11:55 15.05.2018

Інтерес норвезьких інвесторів до України зростає - держсекретар МЗС Норвегії

1 хв читати
Інтерес норвезьких інвесторів до України зростає - держсекретар МЗС Норвегії

 Питання поглиблення співпраці в економічній сфері обговорили в Києві державний секретар МЗС Норвегії Аудун Халворсен і віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляє у вівторок урядовий портал, А.Халворсен зазначив, що норвезькі інвестори позитивно оцінюють розвиток бізнес-середовища в Україні та оптимістичні очікування інвесторів повинні бути підкріплені упевненістю, оскільки найбільш важливою характеристикою країни для інвестування є передбачуваність.

«Кілька позитивних бізнес-кейсів одразу є сигналом для інших інвесторів, перші прокладають дорогу наступним», - додав держсекретар МЗС Норвегії. За його словами, найбільший інтерес норвезькі інвестори проявляють до енергетичного сектору України, зокрема, інвестування в «зелену» енергетику та енергоефективність.

А.Халворсен також розповів про те, що Норвегія братиме активну участь у роботі Міжнародної конференції з реформ в Україні, яка відбудеться в Копенгагені 27 червня, і також готова до подальшого поглиблення співпраці з Україною в різних сферах двосторонніх відносин.

І.Клімпуш-Цинцадзе зазначила, що підтримка Норвегією України є конкретною і практичної, і такі відносини є основою для подальшого поглиблення двосторонніх відносин.

Сторони також коротко обговорили запланований на друге півріччя візит в Україну міністра закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде, а також запланований на вересень візит новопризначеної глави Стортингу Норвегії Тоні Вілхелмсен Трьоен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА