12:30 15.05.2018

ВР підвищила захист авторських прав після введення санкцій США

2 хв читати
ВР підвищила захист авторських прав після введення санкцій США

Верховна Рада України підтримала в другому читанні і в цілому законопроект №7466 встановлює правила роботи організацій колективного управління авторськими правами (ОКУ).

Законопроект "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського і суміжних прав" з правками, зокрема, внесеними під стенограму, підтримали 246 народних депутатів.

У документі наголошується, що ОКУ є зареєстроване громадське об'єднання зі статусом юридичної особи, що не має на меті отримання прибутку, засноване виключно правовласниками, діяльність якого спрямована на колективне управління майновими правами на об'єкти авторського права і (або) суміжних прав.

Проект закону встановлює порядок і вимоги для акредитації та реєстрації ОКУ, особливості наповнення Реєстру таких організацій, а також регулює питання збору, розподілу та виплати ними винагороди власникам авторських прав.

Відповідно, планується визначити по одній ОКУ за кожної зі сфер колективного управління, за рахунок чого автор буде знати організацію, що відповідає за напрямок діяльності. Крім того, в документі передбачені критерії відбору ОКУ: тільки ті організації, які мають найбільший репертуар, міжнародне визнання і підтримку правовласників, зможуть отримати відповідний статус.

Законопроект також передбачає зобов'язання ОКУ постійно звітувати про свою діяльність, повідомляти автору про використання його творів і про те, яку винагороду за це йому належить.

Як повідомлялося, дія Генералізованої системи преференцій, яка дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3,500 тис. видів товарів з України, з 26 квітня було призупинено для 155 видів українських товарів, через порушення авторських прав в Україні.

У Мінекономрозвитку підкреслили, що зняття США обмежень значною мірою залежить від ухвалення Верховною Радою проекту закону №7466, відомого як законопроект "Про організації колективного управління", ухваленого в першому читанні 1 березня 2018 року і спрямованого на встановлення в Україні ефективної та прозорої системи колективного управління майновими правами у сфері авторського права і суміжних прав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА