13:43 15.05.2018

Група нардепів направляє до КС подання щодо неконституційності закону, який дозволив Луценку обійняти посаду генпрокурора

2 хв читати
Група нардепів направляє до КС подання щодо неконституційності закону, який дозволив Луценку обійняти посаду генпрокурора

Народні депутати направляють до Конституційного суду подання про визнання неконституційним закону, яким парламент змінив вимоги до кандидата на посаду генерального прокурора України, що дозволило Юрію Луценку обійняти цю посаду, повідомив позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

"45 народних депутатів підписали конституційне подання щодо визнання цього закону неконституційним із мотивом порушення регламенту. Всі 45 підписів під цим конституційним поданням перевірені в апараті Верховної Ради, завірені печаткою та підписами апарату Верховної Ради. Й це конституційне подання цього тижня буде передано до Конституційного суду", - сказав В.Чумак на спільному брифінгу з декількома своїми колегами в парламенті у вівторок.

Він нагадав, що закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності генеральної прокуратури було ухвалено 12 травня 2016 року.

В.Чумак зазначив, що КС визнає неконституційними велику кількість законів, ухвалених із грубим порушенням регламенту, але цей закон "відрізняється своїм цинізмом".

Народний депутат нагадав, що відповідний проект закону було внесено до Верховної Ради о 9:00 ранку 12 травня, о 9:15 його розглянув профільний комітет, об 11:00 за нього проголосували в сесійній залі парламенту, цього самого дня його підписав спікер парламенту та президент України, і його опублікували в офіційному виданні.

"Це той проект закону, який дав можливість обійняти посаду генерального прокурора Юрію Віталійовичу Луценку та змінив усі правила призначення на посаду генерального прокурора", - сказав В.Чумак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА