17:16 15.05.2018

В Опоблоці вбачають політику в намірах зняти недоторканність із нардепа Дунаєва

2 хв читати

 Подання генерального прокурора України Юрія Луценка на позбавлення недоторканності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва є політично мотивованим, переконаний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

"Єдина провина депутата Дунаєва може бути в тому, що він є представником "Опозиційного блоку", - сказав Ю.Бойко журналістам у вівторок у Києві, коментуючи інформацію про підписання генпрокурором подання.

На його думку, С.Дунаєв - чесний депутат.

За словами співголови фракції, в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) не було питань до декларації С.Дунаєва.

"Вважаю, що це чергова спроба відволікти суспільство від ганебної політичної та економічної ситуації, пропіаритися на цьому, створити якусь театральну виставу, щоб відвернути парламент від того, що він майже не працює на благо людей", - сказав політик.

Генпрокурор у вівторок, 15 травня, підписав подання на надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" С.Дунаєва. Досудове розслідування здійснює Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

До документа додаються матеріали в одному томі на 216 сторінках.

С.Дунаєва обрали до Верховної Ради в 2014 році за виборчим округом №107 (Луганська область). Він є членом парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції.

За інформацією ЗМІ, САП подала до Генпрокуратури матеріали на зняття недоторканності з С.Дунаєва, оскільки правоохоронці мають відомості, що цей нардеп міг порушити ст. 366-1 КК. Ідеться про незадекларовану частку в низці підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА