18:55 15.05.2018

Будівництво Керченського мосту спрямовано на подальшу примусову інтеграцію анексованого Криму до Росії

2 хв читати
Будівництво Керченського мосту спрямовано на подальшу примусову інтеграцію анексованого Криму до Росії

 У Представництві Європейського Союзу в Україні заявили, що будівництво Росією Керченського моста до півострова Крим без згоди Києва є черговим порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

"Російська Федерація побудувала Керченський міст до Кримського півострова без згоди з Україною. Це є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України Росією", - зазначено в заяві спікера ЄС, оприлюдненій на сторінці Представництва ЄС в Україні в соцмережі Facebook у вівторок.

У заяві наголошується, що будівництво моста направлено на подальшу примусову інтеграцію незаконно анексованого півострова до Росії і його ізоляцію від України, частиною якої Крим залишається.

"Також міст обмежує прохід суден через Керченську протоку до українських портыв Азовського моря. Європейський Союз і надалі засуджує незаконну анексію Криму і Севастополя Росією і не визнає цього порушення міжнародного права", - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 15 травня прийняв участь у відкритті автомобільного руху Кримським мостом (завдовжки - 19 км). Цей міст з'єднає Кримський півострів з материковою частиною РФ автомобільною дорогою та залізницею. Планується, що рух вантажівок буде введено восени цього року, поїзди підуть у грудні 2019 року.

Як заявив президент України Петро Порошенко, незважаючи на спроби Росії легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції в міжнародних судових інстанціях, зокрема й клопотання про протиправне зведення Керченського мосту.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що Росія відповість за це незаконне будівництво.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, в свою чергу, зазначив, що цей міст - "шлях у нікуди".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА