13:36 16.05.2018

Колесніков: Що швидше повернеться Донбас, то легше буде Україні

2 хв читати
Колесніков: Що швидше повернеться Донбас, то легше буде Україні

Співголова партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр опозиційного уряду Борис Колесніков переконаний: що швидше окупований Донецьк повернеться під контроль української влади, то легше буде Україні.

"На сьогоднішній день Росії так звані республіки потрібні, як зайцю - стоп-сигнал. Вони розкрадають допомогу від РФ і більше нічим не займаються. За цей час на непідконтрольній території Донецької області не було побудовано жодного будинку. Раніше Донецьк на рік отримував близько мільярда інвестицій. Що швидше Донецьк повернеться, то Україні буде легше. Я думаю, що компроміс буде досягнуто, і Донбас буде єдиним та українським", - заявив Б.Колесніков в ефірі телеканалу NewsOne у вівторок.

Політик також розглянув позапланові перевірки телеканалів, зазначивши, що заяви глави Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка щодо позапланових перевірок телеканалів можуть бути причиною звернень до правоохоронних органів.

"Боротьба зі свободою слова вже чотири роки проводиться під девізом: "Хто проти влади, той - агент Кремля". Артеменко каже: "Ми закриваємо канали, вони платитимуть штрафи" - цього вже достатньо для того, щоб звернутися до правоохоронних органів з метою притягнення його до кримінальної відповідальності. Він здійснює посадовий злочин, зловживає владою і залучає до цього членів Національної ради", - наголосив Б.Колесніков.

За його словами, атаки на ЗМІ заохочує влада. "Напад на "Інтер", блокада NewsOne, проблеми свого часу з "Україною" та "112"- усі ці дії могли заохочувати лише влада. Де розслідування щодо вбивств Олеся Бузини і Павла Шеремета? Досі не розкрито вбивство Георгія Гонгадзе. Влада - повний банкрут, і це все її агонія", - зазначив опозиційний політик.

Він також висловив здивування з приводу того факту, що деякі вважають зовнішнє управління благом для України.

"Мені незрозуміло, чому деякі українці вважають благом зовнішнє управління країною. Україна і так вже чотири роки перебуває під зовнішнім управлінням. Зовнішнє управління - це не інвестиції і не західні прозорі закони, це дії в інтересах інших держав", - наголосив Б.Колесніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА