17:31 16.05.2018

Волкер зустрівся з членами всіх фракцій ВР

2 хв читати
Волкер зустрівся з членами всіх фракцій ВР

Спеціальний представник США Курт Волкер у Києві зустрівся з народними депутатами України та обговорив актуальні питання, пов'язані, зокрема, з російською агресією на сході України, розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат із фракції "Самопоміч" Олена Сотник.

"Це були представники всіх фракцій, без винятків, по два представники від кожної фракції. Формат був досить простий. Волкер попросив висловити свою позицію і бачення ситуації на сьогодні щодо Донбасу, який перебуває під російською агресією, і як кожна фракція бачить у майбутньому розв'язку (цієї ситуації - ІФ)", - сказала в середу вдень після зустрічі О.Сотник.

За словами українського парламентарія, у другій частині зустрічі кожній фракції надали можливість поставити свої запитання К.Волкеру.

"Кожна фракція порушувала свої питання - це і питання переселенців, виборчих прав, питання військової підтримки США, питання Криму, питання заручників", - зазначила О.Сотник.

Парламентарій розповіла, що її запитання К.Волкеру стосувалося можливості активнішої участі США в переговорах "або в "нормандському форматі", або в якомусь іншому з Російською Федерацією, тому що ми розуміємо, що ... фактично в глухий кут зайшли переговори з Російською Федерацією".

"Волкер погодився з тим, що справді є проблеми з небажанням участі у якихось активних переговорах Російської Федерації", - зазначила український депутат.

Вона також додала, що не може розповісти всіх деталей, оскільки зустріч була "офрекордс".

Відповідаючи на уточнювальне запитання агентства, депутат повідомила, що керівництво Верховної Ради на зустрічі представляла перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Водночас спікер Верховної Ради Андрій Парубій також зустрівся з К.Волкером.

"Зустрівся зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером. Подякував за підтримку України та надання летальної оборонної зброї. Обговорили ситуацію на Донбасі та законодавчі плани Верховної Ради", - написав А.Парубій у своєму акаунті в Twitter у середу й розмістив кілька фотографій із зустрічі, на якій також була присутня посол США в Україні Марі Йованович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА