18:37 16.05.2018

Ігнорування вимог залізничників у Кривому Розі загрожує стабільній роботі підприємств, може спричинити техногенну катастрофу

3 хв читати
Ігнорування вимог залізничників у Кривому Розі загрожує стабільній роботі підприємств, може спричинити техногенну катастрофу

 "Італійський страйк", який останніми днями проводять на підприємствах "Укрзалізниці" в Кривому Розі через несправність рухомого складу, почав негативно впливати на виробничі процеси гірничо-металургійних підприємств у місті, що може призвести до техногенної катастрофи.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник однієї з профспілок, що діють на "ArcelorMittal Кривий Ріг", Юрій Самойлов у середу, ситуація, зокрема на меткомбінаті, погіршується.

За його словами, після початку "італійського страйку" на "Укрзалізниці" в місті акцію почали підтримувати на підприємстві.

Як пояснив Ю.Самойлов, локомотиви не ремонтували понад 25 років, тому залізничники відмовляються працювати на несправному обладнанні.

При цьому він нагадав, що нещодавно на "ArcelorMittal Кривий Ріг" під час запуску найбільшої доменної печі №9, яка пройшла капітальний ремонт, сталися збої, внаслідок чого вилилася частина чавуну. Крім того, кілька НП зі смертельними наслідками сталося під час роботи обладнання в інших цехах підприємства.

"Сьогодні з 7 ранку частина працівників першої зміни залізничного цеху, по суті, відмовилася виходити на роботу, дотримуючись інструкцій і відмовляючись працювати на несправній техніці. Цю акцію підтримала і друга зміна", - сказав Ю.Самойлов, припустивши, що і третя зміна також приєднається до акції.

Як зазначив співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна", залізничне сполучення між основними цехами на комбінаті "ArcelorMittal Кривий Ріг" наразі порушене.

При цьому він висловив побоювання, що подальше погіршення ситуації та ігнорування адміністрацією підприємства вимог працівників можуть призвести до техногенної катастрофи.

За словами Ю.Самойлова, адміністрація "ArcelorMittal Кривий Ріг" відмовляється зустрічатися з представниками "італійського страйку".

Представник незалежної профспілки також додав, що складнощі з відвантаженням продукції спостерігаються на більшості підприємств Кривого Рогу, зокрема групи "Метінвест". "За моїми даними, наразі третина продукції з підприємств не відвантажується", - сказав він.

На запит агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "ArcelorMittal Кривий Ріг" відмовилися прокоментувати ситуацію.

У свою чергу в коментарі "Укрзалізниці" повідомляється, що Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України не підтримала окремих випадків так званого італійського страйку локомотивників.

"Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України не підтримує оголошеного Вільною профспілкою машиністів локомотивного депо Кременчук "італійського страйку", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Ради профспілки.

У ньому наголошується, що "профспілка солідарна у прагненні використовувати всі доступні легальні способи обстоювання інтересів працівників".

"Ми розуміємо, що тепер у компанії існують всі можливості для конструктивного соціального діалогу. Це наочно продемонстрували рішення правління ПАТ "Укрзалізниця" щодо впровадження нового положення про оплату праці, що в підсумку зумовило реальне збільшення зарплати залізничників усіх категорій", - цитує "Укрзалізниця" інформацію Ради профспілки.

При цьому Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України нагадує, що перебуває в постійному діалозі з правлінням "Укрзалізниці" з питання поступового та послідовного вдосконалення положення про оплату праці працівників ПАТ для подальшого реального збільшення зарплати працівників компанії та закликає до конструктивного діалогу.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА