12:30 17.05.2018

МЗС Польщі засуджує будівництво Росією мосту через Керченську протоку

2 хв читати
МЗС Польщі засуджує будівництво Росією мосту через Керченську протоку

Міністерство закордонних справ Польщі критикує Росію за будівництво мосту через Керченську протоку без згоди української сторони і закликає РФ утриматися від подальшого порушення територіальної цілісності і незалежності України.

"Будівництво Російською Федерацією так званого Кримського мосту без згоди української сторони і всупереч позиції Генеральної Асамблеї ООН - це чергове грубе порушення принципів міжнародного права. Дії Росії призводять до того, що досягти мирного вирішення з урахуванням інтересів української сторони стає дедалі складніше", - йдеться в заяві МЗС Польщі.

У відомстві також зазначили, що такі дії РФ суперечать численним запевненням представників російської адміністрації про прагнення до мирного врегулювання конфлікту з Україною. "Ми закликаємо російську сторону утриматися від подальшого порушення територіальної цілісності і незалежності України", - наголошується в заяві.

У МЗС Польщі нагадали про резолюцію Генасамблеї ООН про визнання міжнародною спільнотою незаконними так званих "референдумів незалежності" у Криму.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 15 травня прийняв участь у відкритті автомобільного руху мостом, який з'єднає Кримський півострів з материковою частиною РФ автомобільною дорогою та залізницею.

Президент України Петро Порошенко заявив, що, незважаючи на спроби Росії легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції в міжнародних судових інстанціях, зокрема й клопотання про протиправне зведення Керченського мосту.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що Росія відповість за це незаконне будівництво.

Міністерство закордонних справ України заявило, що Україна працюватиме над розширенням санкцій щодо осіб, причетних до незаконного будівництва мостового переходу через Керченську протоку.

У НАТО засудили відкриття Керченського мосту і розцінили це як чергове порушення суверенітету України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА