12:37 17.05.2018

Рада ухвалила законопроект, що дозволяє запустити повноцінне функціонування Держбюро розслідувань

2 хв читати
Рада ухвалила законопроект, що дозволяє запустити повноцінне функціонування Держбюро розслідувань

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до законодавства, що дозволять запустити повноцінне функціонування Державного бюро розслідувань (ДБР).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за основу відповідний проект закону (№5395-д) підтримали 229 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

"Ми прийняли закон. На сьогоднішній день є керівництво. Але Державне бюро розслідувань не може повноцінно розпочати роботу, тому що або через нерозуміння, або зі злого наміру в ухвалених законопроектах виявилися позиції, які не дозволяють повноцінно запустити Державне бюро розслідувань у частині детективів, їх призначення і виконання ними функцій. Цей законопроект виправляє ці помилки", - сказав народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець під час обговорення законопроекту.

Авторами законопроекту про внесення змін до законодавчих актів щодо вдосконалення діяльності ДБР виступили члени комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

У документі прописані кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посади директорів територіальних органів та керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату ДБР, а також кваліфікаційні вимоги і критерії професійної придатності для заняття посади керівника підрозділу внутрішнього контролю центрального апарату ДБР.

Законопроект пропонує внести уточнення до Держбюро розслідувань і передбачити, що діяльність ДБР може фінансуватися за рахунок коштів державного бюджету, а також з джерел, передбачених міжнародними договорами або проектами міжнародної технічної допомоги, зареєстрованої в установленому порядку.

У чинній редакції закону фінансування діяльності Бюро за рахунок проектів міжнародної технічної допомоги заборонено.

Автори ініціативи пропонують також внести деякі зміни до місцезнаходження деяких територіальних органів ДБР.

Як зазначається у висновках головного комітету, законопроект передбачає доповнення переліку підрозділів Держбюро розслідування, які мають право здійснювати оперативно-розшукову діяльність.

Народний депутат з фракції "Самопоміч" Олена Сотник під час обговорення проекту наголосила: "Ті технічні зміни, які зараз вносяться, потрібні для старту відбору і взагалі роботи Державного бюро розслідувань".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 22 листопада 2017 року підписав указ про призначення Романа Труби директором ДБР. У відомстві також працюють перший заступник директора Ольга Варченко і заступник Олександр Буряк.

Р.Труба раніше висловлював сподівання, що ДБР повноцінно запрацює з вересня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА