20:09 17.05.2018

ВР відмовилася в четвер прийняти за основу законопроекти про кредитні спілки та повноваження НКЦПФР

2 хв читати
ВР відмовилася в четвер прийняти за основу законопроекти про кредитні спілки та повноваження НКЦПФР

Верховна Рада в четвер, згідно з рекомендаціями профільного комітету, відправила на повторне перше читання законопроект про захист інвесторів від зловживань на ринках капіталу (№6303), що передбачає фінансову незалежність Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку за рахунок учасників ринку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" за таке рішення з четвертої спроби проголосувало 236 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

НКЦПФР у цьому законопроекті, який був внесений до ВР ще в квітні минулого року, пропонувала ввести три рівні нагляду за ринком: оцінка, перевірка і розгляд справи. "Регулятор повинен мати повноваження проводити перевірки, запитувати документи і пояснення не тільки у професійних учасників ринку (регульованих осіб), а й усіх осіб, які можуть підозрюватися в незаконних діях на ринку капіталів", - зазначала Нацкомісія.

Передбачалося, що на третьому рівні буде працювати колегія уповноважених на розгляд справ, обрана за спеціальною процедурою, яка зможе виносити рішення про застосування санкцій та/або заходів впливу, передбачених законодавством.

Законопроект також покликаний розширити можливості міжнародної співпраці НКЦПФР, надавши їй повноваження для взаємодії в рамках багатостороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо консультування, співпраці та обміну інформацією Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів (IOSCO MMoU) - для можливості застосовувати транскордонні розслідування і відповідно застосовувати заходи.

Профільний фінансовий комітет парламенту в середині квітня цього року рекомендував направити законопроект на повторне перше читання, оскільки він потребує суттєвого доопрацювання.

Крім того Верховна Рада в четвер відхилила законопроект "Про кредитні спілки" (№6405). За пропозицію прийняти його за основу проголосувало 198 депутатів, а за доопрацювання - 203.

Парламент також відмовився вносити до порядку денного законопроект про вдосконалення функціонування фінансового сектора в Україні (№8331), який передбачає перегляд корпоративного управління державними банками і створення в них більшості в дві третини з незалежних членів наглядових рад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА