12:50 18.05.2018

Фракції Ради продовжують консультації щодо призначення членів ЦВК - Парубій

2 хв читати
Фракції Ради продовжують консультації щодо призначення членів ЦВК - Парубій

Консультації між фракціями Верховної Ради України щодо обрання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) тривають, констатує голова парламенту Андрій Парубій.

"Консультації тривають", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, коли можуть бути кадрові рішення щодо ЦВК.

Тим часом спікер зазначив, що не може винести на розгляд сесійної зали ці кадрові питання, доки не будуть узгоджені позиції між фракціями.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Зокрема, було запропоновано такі кандидатури: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов, Тетяна Юзькова.

18 квітня парламентський комітет з правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді розглянути подання президента України про призначення нових членів ЦВК.

16 травня А.Парубій повідомив, що фракції Верховної Ради продовжують консультації з кадрових питань, зокрема щодо обрання членів Центральної виборчої комісії. "Відбулася нарада з головами та представниками фракцій і груп щодо кадрових питань. Під час наради більшість представників підтримали позицію, щоб із кадрових питань, зокрема щодо ЦВК, продовжити політичні консультації в зв'язку з тим, що алгоритм, як визначити 13 з 14 (13 членів із 14 кандидатів до членів ЦВК - ІФ), не було знайдено", - повідомив А.Парубій на пленарному засіданні парламенту в середу після наради.

За його словами, фракція "Блок Петра Порошенка" виступає за те, щоб кадрові питання, зокрема ЦВК, були винесені на розгляд, проте фактично всі інші фракції виступають за те, щоб продовжити політичні консультації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА